Vragen over maagpijn?

Is er iets wat je erg graag wil weten over maagpijn? Laat dan jouw vraag hier achter, dan kunnen zowel wij als andere bezoekers hierop reageren en jou misschien helpen jouw vraagstuk te beantwoorden!

8 gedachten over “Vragen over maagpijn?”

 1. Ik heb al meer dan 2 jaar vreselijk last van mijn maag,het is echte maagpijn ik ben verder niet misselijk of iets in die trant.
  Ik ben bij de huisarts geweest en heb zo’n beetje elk medicijn gehad maar niks lijkt te helpen zelfs bij een Gastroscopie konden ze niks vinden.
  Ik gebruik nu 2 keer per dag Esomeprazol wat de pijn onderdrukt maar het gaat niet over,ik weeg onderhad nog maar 60 kilo omdat ik gewoon veel minder kan eten,het lijkt of de huisarts ook niks meer kan doen want hij zegt ook slik de medicijnen maar maar het helpt alleen niet.
  Iemand een idee wat dit kan zijn?

  1. ik heb ook maagklachten ,vorig jaar had ik pijn tussen de borst toen moest ik mijn ontlasting na laten kijken ik had de helicobacter bacterie kreeg een antibiotica kuur de pijn was nog niet weg ,toen kreeg ik een echo van mijn maag mijn galblaas werd verwijderd nog steeds pijn tussen de borst ,daarna een maag onderzoek toen bleek dat ik maagslijmvlies ontsteking had ik was op dat moment na heel veel paracetamol slikken 7 maand verder moest toen 6 weken 2 x per dag losec 40 mg slikken toen was de pijn weg ,nu 1 jaar later heb ik weer pijn tussen de borst weer een maagonderzoek gehad nu blijft er gal in mijn maag zitten weer elke dag pijn ,

 2. ik heb al mijn hele leven last van maagzuur (ik ben nog maar 14) ik gebruik er medicijnen voor de maagzuur gaat weg maar de maagpijn en pijn in de onderbuik blijven ook heb ik pijn in mijn rug, ik heb pijnstillers geprobeert maar het werkt niet. Ik ben bijna de hele dag misselijk en als ik iets eet doet het echt heel erg pijn. Ik hoop echt dat jullie me kunnen helpen. Ik krijg over een paar dagen een echo maar misschien weten jullie iets om de pijn te verlichten alvast bedankt.

 3. hallo,
  Ik heb weer sinds enige tijd last van mijn maag. en het is ook behoorlijk bol.
  Enige jaren geleden heet de internist een darmonderzoek gedaan hir zij diverse poliepen weggehaalt.
  ook problemen met baarmoeder , ook hier divere malen biopten moeten laten weghalen.

  Nu dus mijn maag, oijn op borst,daar waar de bortskas eindigt, trekt naar mijn rug…
  ik kan alles eten , hoewel ik momenteel aan het lijnen ben vanwege die bolle maag en buikje

  Dokter heeft oooit eens gezegd dat de darmen mijn maag om hoog duwen.

  hij wil graag een gastoscopie laten doen om verduidelijking te krijgen.
  Ik ben erg bang voor zoon onderzoek, het darmonderzoek is mij ook heel erg tegengevallen.

  wat denkt u ? is hier iets erntsigs aan de hand?

 4. Om de zoveel tijd (maanden) heb ik last van mijn maag. Vanmiddag voelde ik het al aankomen, druk precies aan de onderkant van mijn borstbeen. Ik heb het gevoel alsof mijn maag in een steen verandert of dat maag een rubberen bal wordt waardoor ik mijn ribbenkast contnu omhoog probeer te strechen zodat deze de maag niet aanraakt. Omdat ik het overdag al kreeg, wordt het gedurende de dag erger en straalt het uit naar mijn rug (tussen mijn schouderbladen). Liggen gaat dan al niet lekker meer, maar zitten ook niet. Je kan geen houding vinden die lekker is. Paar jaar geleden naar de huisarts geweest en Omeprazol meegekregen. Binnen 1 minuut concludeerde hij dat het aan mijn maagzuur lag. Als ik last kreeg, moest ik deze nemen. Ik heb er nu dus een ingenomen, echter werken ze totaal niet. De huisarts zegt hierop dat ik dit gewoon een aantal dagen moet slikken, ze werken ook niet direct. Feit is dus, dat als ik pas een nacht kan doorslapen (en lang genoeg), dat ik er dan van af ben. Mijn vraag: Helpt Omeprazol voor de klachten die ik beschrijf, en is de diagnose correct? Heeft het nut om de medicijnen een aantal dagen door te slikken na “zo’n aanval”? Wat kan ik ertegen doen dat wel direct werkt?

  Alvast bedankt voor uw of iemands reactie.

 5. Ik wordt gek van de pijn dit duurt al twee jaar, kan niet tegen maagzuur remmers daar wordt het erger van, er is iets uit mijn maag gehaald maar weet niet wat, ik ben naar huis gestuurd met een ontsteking slokdarm maag klasse B , kan niet eten van de pijn hals en borst been staan in brand plus verschrikkelijke pijn tussen mijn schouderbladen , nu krijg ik steeds te horen zit tussen mijn oren, mijn leven is geen leven meer, de pijn wordt steeds erger, andere MLD arts neemt het advies over,wat nu

 6. Beste willy
  Ik weet niet van wanneer dit speelt maar ikwil wel evenreageren. Al heb ik geen oplossing. Ik heb al jaren klachten en niets te vinden. Nu zagen ze dat ik galstenen had dus die moesten ermaar uit, ik had ze al tienjaar zonder klachten , ik werd opgenomen maar toen kwam de chirug en zei dat de galblaas onstoken was dus moest ik eerst aan het infuus , na een paar wekenwerd ik geopereerd , dit is niet goed gegaan , na een week weer geopereerd , had ik een abces achter de lever Na een week naar huis , en nu de zelfde pijn als die jij beschrijft, ik heb het dag en nacht, terwijl ik al die pijn voor de de opraties had maar ook steeds tussen me oren alles was goed, ben ondertussen tien kilo afgevallen , en kan nu ook nergens meer heen En word ook gek van de pijn sterkte voor jou misschien is het ook de gal

 7. De meeste maagklachten hebben niets met leeftijd te maken. Uit bevolkingsonderzoek blijkt zelfs dat ouderen minder vaak over hun maag klagen. Mogelijk komt dat doordat ze op latere leeftijd met ernstiger gezondheidsproblemen te maken krijgen. Wel hebben ouderen vaker een ontsteking van het maagslijmvlies als gevolg van een besmetting met de Helicobacter pylori-bacterie. Deze kan als een van de weinige bacterien in de zure maag overleven. Een dergelijke ontsteking kan soms tot een maagzweer of, in zeldzame gevallen, maagkanker leiden, maar meestal veroorzaakt ze geen klachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *