Maagpijn Rugpijn

Wanneer je maagpijn hebt en daarbij ook nog een rugpijn bij komt kijken, is het erg vervelend.
Maagpijn rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. Bij maagpijn en rugpijn wordt wordt vaak te snel gedacht aan de galblaas of de darmen, maar dit hoeft per definitie niet direct zo te zijn.

Rugpijn

Rugpijn is eigenlijk een verzamelnaam voor allerlei mogelijke klachten aan de rug. Vaak is het lastig aan te tonen waar de rugpijn zich precies voordoet.
Rugpijn kan uitstralingen hebben naar de benen en billen. Rugpijn is te verdelen in specifieke rugpijn en aspecifieke lage rugpijn.

Rugpijn en maagpijn

Wanneer je last hebt van rugpijn in combinatie met maagpijn dan is het vaak klein begonnen en langzamerhand straal de maagpijn uit richting de rug. Het is voor ons lastig uit te leggen waar deze gezamenlijke pijn vandaan komt. Het is verstandig om veel rust te nemen en voldoende proberen te eten. Mocht de pijn niet overgaan, dan raden we je aan om naar een huisarts te gaan.
Een huisarts kan vaak nauwkeurig bekijken waar de pijn vandaan komt en pijnstillers meegeven.

55 gedachten over “Maagpijn Rugpijn”

 1. Ik heb nu 2 dagen verschrikkelijke pijn in de rug en maag gehad, vandaag gaat het weer beter, moet heel veel boeren, en er ligt een steen op mijn maag..hoop dat het vanzelf overgaat.

  1. Had ook veel last van boeren. Maar heb een ontlasting test laten doen en daar is de heliobacter bacterie uitgekomen. Ga een test doen. Wie weet wat de oorzaak is

 2. Ik heb hier nu al meer dan 10 jaar continu last van en nog steeds heb ik geen antwoord kunnen krijgen.
  Ik heb al veel verschillende specialisten gehad en nog meer dokter en ziekenhuisbezoeken.
  Ik word er helemaal gek van.

  1. Dat heb ik nou ook, gordelroos zegt de huisarts, maar ik heb geen blaasjes, maar het doet wel pijn, ik ben de hele nacht op geweest, kan ook niet liggen, waardeloos, morgen maar weer naar de huisarts , echt k..

 3. ik heb al wat maanden last van me rug en af en toe van me maag ,
  dat van me maag is dat ik niet erg goed ga kawen !!
  en dat geeft ook een reacie op me maag.
  en ik rat jullie aan om beter te gaan kawen wat je maag heeft geen tanden!!!!

 4. heb ook te kampen met terugkomende maagpijn en uitstraling naar de rug.Na div scans en bloedonderzoeken geen toonbare redenen gevonden.
  Het is niet constant maar aantal keren in de 24 uur.
  Gebruik van maagbeschermers in combinatie met paracetamol verlicht de pijn.
  Na aantal weken verdwijnt het om later weer terug te komen.
  Oorzaak?

  1. Lex, ik herken mijn klacht in die van jou, ben nu weer gestopt met die maagsapremmers en de klacht is bijna weer acuut terug. Typisch toch dat huisartsen of specialisten hier niets voor hebben behalve maagsapremmers, maar die tasten je B-12 huishoudig weer aan. Brrr. Ben jij al verder gekomen sinds 2013?

 5. Ik heb veel last van pijn in de bovenbuik. DE PIJN straalt uit naar rug en kaak.
  Volgens de arts geen hartproblemen. IK DENK DAT HET MIJN MAAG IS.
  En toch gebruik ik pantaprosol. Een aspirine geeft verlichting. De pijn is hevig, maar zakt ook weer af. Vandaag wel een kwartier achter elkaar. Dan is het even weg en daarna begint het weer

  1. Ik heb deze klachten al meer dan 20 jaar. Hevige aanvallen meestal in de avond/nacht. Prikkelbare darm syndroom. Tegenwoordig krijg ik diclofinac zetpillen die ik bij de eerste aanval direct inneem, met een half uurtje ben ik pijnvrij. Dat jij ook aangeeft dat je pijn in je kaken hebt, dat heb ik ook maar lees er weinig over.

 6. Kreeg vanavond rond half negen ineens maagpijn wat later uitstraalde naar de rechterkant van mijn rug. Warme melk en paracetamol helpen helemaal niet. Nog nooit gehad en weet niet wat me overkomt…zo’n pijn. Geen idee wat dit kan zijn. Gebeurt natuurlijk voor het weekend. Ik wacht het nog af maar ga anders morgenvroeg maar naar de weekendarts.

 7. Op mijn 18de verjaardag zijn mijn problemen begonnen met maag en darmen. Pas op mijn 21ste verjaardag zijn de rugklachten er stilaan bijgekomen en nu ben ik 25 en de pijnen zijn hels voor mij!
  Jaren heb ik moeten horen dat ik het prikkelbare darm syndroom heb, voor mij dus vuilbak theorie!
  Ik ben blijven zoeken en zeker niet gaan opgeven. Onlangs ben ik naar een universitair ziekenhuis gegaan wat ik ook zeker aanraadt aan iedereen. Hier hebben ze gezien dat mijn maag uitgezet is (vol met lucht), vandaar het meermaals boeren, enz… Die opgeblazen maag komt doordat ik met een luie maag zit, vertraagde maaglediging blijkbaar. Hierdoor kan alles niet vlug genoeg weg en blijft de lucht ook in de maag waardoor de maag zo uitzet dat deze tegen de rug zenuwbaan kan drukken.
  Normaal gezien gaan ze mij rond nieuwjaar opereren hiervoor. Ik hoop echt dat ik van mijn klachten verlost ben.
  Ik zou al blij zijn moesten deze rugklachten verdwijnen, deze zijn zo erg dat ik al flauw ben gevallen. Door dat ook het eten blijft liggen en de lediging trager is doen maagzuurremmers bijna niets uit bij mij. De oorzaak is niet het zuur maar de luie maag in mijn geval.

  Ik hoop dat ik hiermee iedereen wat heb kunnen helpen. Veel sterkte iedereen want het is lange zoektocht en ik ben nog niet zeker of ik hiermee ga genezen zijn. Ik ga zeker gevoelig blijven voor maagzuur denk ik.

  Hou mij op de hoogte via dit forum :).

 8. Bij mij zijn de rugproblemen afkomstig van gluten. Als ik pasta of rijst eet, krijg ik hevige pijnen in mijn rug na een aantal uur. Het kan tot 2 dagen duren. Als ik hard gezondigd heb, gebeurt het zelf dat ik schokken krijg in mijn rug. Liggen is dan de minst goede optie. Flexofytol (kurkuma) lijkt de pijn dragelijker te maken.

 9. Michael een vraag voor jou! Betekend dit in jou geval ook dat je zichtbaar voor het oog een opgeblazen buik hebt? En soms moeite hebt met scheetjes laten? Klinkt nogal genant sorry daarvoor maar ik vind pds wel snel ergens aan vast wordt geplakt.Ik twijfel namelijk bij mijn diagnose. Groeten D.

 10. Ik heb al sinds ik klein ben al last van buikpijn die uitstraalt naar mijn rug, de pijn zit voornamelijk in de bovenbuik maar verplaatst zich wel eens naar links of rechts. De pijn in de rug zit er steeds recht achter. Ik ben vaak naar de dokter geweest en ben doorverwezen naar het ziekenhuis maar zonder resultaat. 2 jaar geleden was ik in Marokko waar ik hier weer last van kreeg, ik vertelde erover en daar kende ze het wel. Blijkbaar is de pijn een soort spierpijn in de maag en/of rug. De buurtwachter wist wel hoe ik er vanaf kwam. Ik moest op de grond liggen en begon met me buik te masseren, daarna mijn bovenbenen en mij kuiten tot het zachte gedeelte net achter mijn enkels. Daarna moest ik op me buik liggen en masseerde mijn onderrug en de achterkant van mijn bovenbenen. Ten slotte rekte hij al mijn spieren los door (terwijl ik op me buik lag) mijn armen naar achteren te trekken (met zijn knie in mijn rug) en hij drukte mijn voeten op mijn billen en duwde daar ook hard tegen aan. Dit klinkt allemaal vreemd maar het eeft echt geholpen. Elke keer dat ik er weer last van krijg ga ik lekker sporten en doe ik thuis goeie rek oefeningen voor mijn onderrug buik en bovenbenen en mijn pijn gaat weer weg.

  Ze hebben me daar ook verteld wat de oorzaak is van de pijn, namelijk het tillen van iets zwaars of meerdere zwaren dingen tillen of door het blootstwllen van je borst of maag aan kouw( dus je niet goed genoeg aankleden). Beiden gevallen zijn oorzaken geweest van de pijn.

 11. Ik heb ruim een jaar lang al last van hevige pijn rond mijn maag/hart ik voel het achter mijn ribben links welke doortrekt naar mijn rug, voel dit permanent de hele dag door !

  Dit maakt mij erg angstig aangezien ik niet weet wat dit is. mijn eigen huisarts denkt zelf dat dit komt door stress/spanning van de afgelopen maanden,maar dit kan toch nooit zo’n pijn doen denk ik dan ?

  heb de volgende onderzoeken gehad:
  CT scan
  darmscopie
  maagscopie
  helic test
  longfoto
  hartfilmpje

  + zakken vol medicijnen tegen mijn maag maar dit heeft tot zover niet geholpen!!
  echter is hier niks uitgekomen!!

  wie o wie herkent deze klachten???

 12. Ik heb al sinds dat ik klein was last van mijn maag. Het is zeker niet dagelijks en kan soms een paar weken uit blijven. Echter als ik het krijg begint het des middags en als ik dan nog iets eet weet ik zeker dat ik krom lig van de pijn tot diep in de nacht. Als ik intensief sport ben ik er ook gevoeliger voor, dus ik sport bijna niet meer. Onderzoek heeft niks aan getoond. Maar ik zit nu al dik 30 jaar om de zoveel weken met een hevige maagpijn waarbij ik niks eet of drink omdat het alleen maar erger wordt. Ik vind het enorm belemmerend want 20tot30 keer per jaar lig ik knock out pijn te leiden.

 13. Veel mensen worden achtervolgd door de angst dat beknelde zenuwen, artritis, hernia, ischias of een defect aan de tussenwervelschijven de oorzaak zijn van hun rugpijn. Maar de kans is groot dat hun pijn geheel of gedeeltelijk afkomstig is van pijn die afkomstig is van triggerpoints. Zelfs als de pijn wordt veroorzaakt door aantoonbare problemen van de wervelkolom, dragen triggerpoints een heel groot deel bij aan de pijn.

  Triggerpoints in het bovenste deel van de buik van kan worden aangezien voor maagzuur, zure oprispingen, ontstoken slokdarm ed. Maar deze triggerpoints kunnen ook zorgen voor misselijkheid en heftige braakneigingen. En triggerpoints in het midden van de buik kunnen verantwoordelijk zijn voor buikkrampen en chronische diarree en andere PDS symptomen.

  De diagnose wordt accurater en behandeling van symptomen in de buik en rug wordt effectiever als de arts op de hoogte is van triggerpoints, ze weet te behandelen en ze voor het stellen van diagnoses kan uitsluiten.

 14. Ik heb jaren lang iedere dag last gehad van pijnscheuten in de rug evenals in de maag. Hierdoor werd het soms erg lastig om te bewegen, laat staan ademhalen. De huisartsen vertelde mij niet veel over dit probleem. Na jaren zelf op onderzoek te zijn uitgegaan ben ik erachter gekomen dat ik erg hevig reageerde op kaas. Nu ik geen kaas meer eet ben ik 99,9% van de klachten kwijt, al blijft de rug erg gevoelig. Ik ben er van overtuigd dat voeding de boosdoener is. Echter is er geen enkele arts die dit geloofd.

 15. Ik heb n u al een dik twee weken last van mn rechter onder schouder blad dat straalt uit naar mn maag ik ven dan benauwd en kan niet lang lachen of praten dan heb ik pijn en moe ik kan niet lang staan dan krijg ik onverdraag bare pijn aan mn rug en maag heb het dann benauwd en heb pijn bij het adem halen wat s het in hemelsnaam word gek van de pijn k heb maamdag pas afspraak 5-5-2014

 16. Ik heb jarenlang pijn gehad in mijn rug. Doktoren zeiden dat ik een zwakke rug had en dat ik vaker moest gaan zwemmen. Ook speelde maagzuur hier ook een rol bij. Ik ben er tig keer voor naar het ziekenhuis voor doorverwezen aldaar zij daar niets konden vinden.

  Op een zomer vakantie in Spanje ging het er zo heftig aan toe dat ik mezelf plat gooide met pijnstillers en heel tot zeer neutraal droog eten.

  Nadat ik iemand vertelde wat er aan de hand was en wanneer het kwam opzetten, raadde hij mij Omeprazol aan. Toevallig gebruikte hij dit ook. En ik moet zeggen er ging een nieuw wereld voor mij open.

  Elke keer als ik deze klachten krijg gebruik ik (Omeprazol) en ben ik weer als vanouds.

 17. Hallo,

  Mijn zoon heeft maag- en rugklachten: zijn wervels staan niet goed. Hij is hiervoor in behandeling bij een manuele therapeut. De manuele therapeut vertelde me dat doordat zijn rugwervels niet goed staan dat zijn maag vervelend begint te doen wat o.a. misselijkheid als resultaat geeft. Het heeft te maken met de zenuwbanen die met elkaar in verbinding staan.
  Mijn zoon is door het ziekenhuis helemaal onderzocht om zijn ‘buikpijn’ te achterhalen, niets gevonden. Totdat ik het bij de manuele therapeut voorlegde en zij kwam met deze verklaring.
  Misschien heeft iemand hier iets aan!?

 18. Hallo ik ben 16 jaar en heb al ongeveer 6 jaar lang maagklachten die ook rechtsstreeks naar me rug gaan. Ik ben al heel vaak naar de huisarts gegaan, en zij heeft mij heel veel verschillende soorten pillen voorgeschreven maar tot nu toe heeft geen een geholpen. Dus ben ik naar de ziekenhuis gegaan en daar hebben ze me onderzocht en niks gevonden. Ik kon ook een endoscopie doen maar dat wou ik niet omdat ik te bang was. (Ik was toen 12). En ik heb er dus nog steeds last van. Ik probeerde zelfmoord te plegen om mezelf te verlossen van de pijn maar dats niet gelukt. En ik haat het dat ik het op zo’n jonge leeftijd heb want nu is mijn hele jeugd verpest door die ziekte. Ik ga wel in de toekomst een endoscopie late uitvoeren maar dat levert vast en zeker ook niks op. Soms voelt het alsof er een demon in mijn lichaam zit. Het doet verschrikkelijk veel pijn. Ps ik heb het nu ook.

 19. Mogelijk hebben jullie allemaal last van een verdunde maagwand of een maagzweer(tje)

  Als dit is, heb je last van de Helicobacter pylori

  De Helicobacter pylori is een bacterie die alleen in de maag voorkomt en kan leven in het slijmvlies van de maagwand. De Helicobacter pylori-bacterie kan in het zure milieu van de maag overleven. Begin jaren tachtig is ontdekt dat deze bacterie een erg belangrijke rol speelt bij het ontstaan van een maagzweer.

  Een Infectie met de Helicobacter pylori-bacterie komt wereldwijd erg veel voor. In ontwikkelingslanden is zo’n 90% van de bevolking besmet met deze bacterie. In Nederland schat men dat ongeveer 15% van de mensen onder de 40 jaar besmet is. Bij zeker 30% van de mensen boven de 60 jaar kan de bacterie worden vastgesteld.

  Oorzaken:
  Het is niet helemaal duidelijk hoe men besmet raakt. Waarschijnlijk ontstaat besmetting van persoon op persoon. Wel weet men dat een besmetting alleen ontstaat op kinderleeftijd, vooral bij kinderen die jonger zijn dan 5 jaar. Daarnaast is bekend dat slechte hygiënische omstandigheden waarschijnlijk een rol spelen. Als iemand besmet is, blijft de bacterie levenslang in de maag tenzij de infectie met de bacterie wordt behandeld.

  Diagnose:
  Er zijn verschillende onderzoeken mogelijk om een infectie met de Helicobacter pylori-bacterie vast te stellen. De huisarts kan bloed- of ontlastingsonderzoek doen naar antistoffen tegen de bacterie. Antistoffen in uw bloed of ontlasting duiden op een besmetting met Helicobacter pylori-bacterie.

  De huisarts kan u ook doorverwijzen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek, zoals een ademtest.
  Meer informatie over de ademtest

  Bloedonderzoek en de ademtest geven ongeveer 90% zekerheid voor de juiste diagnose. De meest betrouwbare methode om de Helicobacter pylori-bacterie op te sporen is een kijkonderzoek van de maag, een gastroscopie. Tijdens dit onderzoek neemt de arts een hapje weefsel (biopt) uit het maagslijmvlies weg. Dit stukje weefsel wordt microscopisch onderzocht op de aanwezigheid van de Helicobacter pylori/bacterie.
  Meer informatie over een gastroscopie

  Tijdelijk stoppen met medicijnen
  Voor een betrouwbare uitslag is het soms noodzakelijk om twee weken voor het onderzoek tijdelijk te stoppen met het gebruik van maagzuurremmers. Dit geldt voor alle onderzoeken, behalve het bloedonderzoek. Bespreek altijd met uw arts als u maagzuurremmers gebruikt.

  Behandeling:
  Een infectie met de Helicobacter pylori wordt behandeld met een kuur van verschillende antibiotica. Daarbij wordt een maagzuurremmer voorgeschreven, omdat de antibiotica dan beter werken. In verreweg de meeste gevallen wordt de bacterie door de kuur opgeruimd, en verdwijnen de klachten.

  Als de klachten niet verminderen, kan een controleonderzoek gedaan worden om vast te stellen of de bacterie verdwenen is. Controleonderzoek kan worden gedaan met een ontlastingstest, ademtest of bloedonderzoek. De ontlastingstest en ademtest zijn vier weken na de behandeling betrouwbaar als controle onderzoek. Ook moet u twee weken voor dit onderzoek stoppen met het gebruik van maagzuurremmers.
  Bloedonderzoek is pas een half jaar na de behandeling betrouwbaar als controleonderzoek. Bloedonderzoek kan alleen gedaan worden wanneer voor de behandeling ook bloedonderzoek is gedaan. Op deze manier kan de arts controleren of de antistoffen zijn gedaald. Wanneer de Helicobacter pylori nog steeds aanwezig is, kan de arts een ander antibioticum voorschrijven.

  Het schijnt, dat brocoli en rood-roze gekleurde zeedieren ook kunnen helpen (denk aan zalm, rivierkreeft, krab) met verlichting van de pijn.
  Het stoppen met drinken van koffie, zwarte thee en alcohol zal ook verlichting geven.
  Het verminderen van stress is een punt waaraan je moet werken.

  Het drinken van alcohol tijdens een maaltijd is wel o.k.

  Succes.

 20. Hallo,

  Het verhaal van de triggerpoints is heel belangrijk en een manueel therapeut zal zeker nodig zijn om de klachten te behandelen. Daarnaast moet de voeding iig goed zijn. Dit houdt in: Bijna ieder mens heeft een bepaalde mate van voedselintolerantie, dit is verschillend per persoon, maar laten we bijvoorbeeld glutenintolerantie nemen. Er wordt gezegd dat 1 op de 5 mensen een intolerantie hiiervoor heeft. Ook bijv. lactose, soja, pinda’s en bepaalde metalen zoals nickel kan een mens intolerant voor zijn. Bij een intolerantie voor een bepaald voedsel veranderd het verloop van de biochemische processen van de vertering en raakt het imuunsysteem verstoord met gevolg dat stofwisseling verstoord raakt waardoor herstel van bijvoorbeeld spier/bindweefsel stagneert (er blijven te veel exo-endogene toxinen in het lichaam achter. Een ander belangrijk punt is dat de darmflora verstoord raakt, wat tot gevolg heeft dat belangrijke bouwstenen uit de voeding niet meer opgenomen worden. Dus laat je testen op voedselintolerantie. Een mesoloog kan hier uitkomst bieden.
  Daarnaast is het belangrijk te weten dat organen allemaal zijn verbonden in een web van bindweefsel. Als bepaalde structuren door trauma, ziekte, houding, over anatomische afwijking enz. lange tijd de neiging heeft gehad om vast te zitten moet dit vrijgemaakt worden.

 21. ik loop al jaren met rug en maag pijn. ben m,n galblaas al kwijt. heb limfklier kanker,/ ontdekt na m,n galblaas operatie\ loop inmidels al 5 jaar ziekenhuis in en uit . m,n rug hebben ze al laagjes tussen de wevels gespoten, maar pijn blijft. slaap er heel slecht van en niemand kan mij eens vertelen wat het nou presies veroorzaakt. loop nu inmidels bij een longarts.

 22. Hallo,

  Ik ben benieuwd of Michael inmiddels al geopereerd is en hoe het nu met hem is. Ik heb namelijk vergelijkbare klachten. Ongeveer tien jaar geleden kreeg ik regelmatig felle pijn in bovenbuik en achter linker borstbeen. Door de jaren heen zijn het steeds meer lage buikklachten geworden en combinatie met een opgeblazen gevoel en veel boeren en af en toe hoge buikklachten. Sinds dit jaar is er rugpijn bijgekomen. Ik heb diverse onderzoeken gehad waar allemaal niets is uitgekomen. Omdat er niets gevonden kon worden is vorig jaar de diagnose PDS gesteld.

 23. Ik heb 3 maanden dezelfde klachten die Sou heeft. Het is heel beangstigend en de pijn lvoelt echt alsof er iets mis is met mijn hart. Ik werd met de ambulance afgevoerd naar de spoedeisende hulp op verdenking van hartproblemen. Gelukkig was er niks mis met mijn hart, maar ik blijf deze nare pijn houden. De klachten houden mij zo vreselijk in hun greep. Ik ben de kluts kwijt en kan mij niet meer concentreren. Op het moment dat de pijn verergerd, hoor ik niet eens meer wat er tegen mij wordt gezegd. De angst neemt dan heel erg toe en ik ben bang dat ik dood neer zal vallen. Het doet mij zo veel verdriet om toe te kijken hoe andere lekker zitten te eten. Goed kunnen eten is voor mij dus niet meer vanzelfsprekend. Ik weet niet of het ooit goed komt met mijn, maar ik ben hierdoor behoorlijk depressief geworden 🙁

 24. Zelfde pijn als Sou en Susie. Steken ter hoogte van het hart. Of is het de dikke darm. Of de maag. En die rugpijn krijg je er extra bij. Slijmerige waterige diarree. Eén dag platte ontlasting gehad. Huisarts zei: oh buikgriep. Maar had geen koorts e.d. Loop al heel lang met de maag/hart/darm en rugpijn, ben geen aansteller. Maar ga binnenkort een verwijzing naar een MDL-arts vragen.

 25. Heb al vijf a zes weken ,maag en af en toe rugpijn.Kan geen rust en slaap in bed vinden. Heb zelf evenwicht stoornissen nu ,en mijn maag doet niets dan boeren.Heb nu bloed laten trekken en stoelgang laten onder zoeken. Hopelijk kunnen ze het vinden,en me helpen.

 26. Bij mij is het begonnen met steken in de rug,maag,en darmen en nadien hevige rugpijn. Op 6 weken tijd ben ik al verscheide keren naar de dokter geweest. Ben al naar het ziekenhuis geweest en daar sturen ze mij naar huis met als resultaat,een spier dat vast zit in de rug en voor de rest trek uwe plan via uwe huisharts. Mijn nieren,lever,urinewegen en galblaas zijn ok om uiteindelijk te horen maagzweer. Heb last van een branderig gevoel opgeblazen maag en dan die steken en rugpijn. Ik moet opletten op wat ik eet….heb zelf het initiatief verder genomen om nog bij een maagspecialist te gaan,maar moet nog 5 weken wachten pffff. Het schijnt dat ik mij moet ontspannen,maar hoe jan dat als je continu pijn hebt. Ik word er gek ven en functioneer totaal niet meer als dat moet. Veel sterkte aan alle mensen dat problemen hebven met de maag.

 27. Maagklachten heb ik altijd gehad, bij stress dan vooral. Ook reflux is regelmatig een probleem.
  Sinds 2 jaar word ik tussen 0300 u en 0500u s nachts wakkr van de pijn in mijn rug, ter hoogte van mijn maag.de pijn is zo fel dat ik niet kan blijven liggen. Als een mes in mijn rug.
  Ik sta dan op en na een kwartiertje is de pijn weg. Nu slaap ik al enkele weken hoger met enkele kussens onder mijn hoofd. Dit helpt, maar de oorzaak is nog niet weg hiermee.

 28. Hallo even een vraag ik heb al 10 jaar pijn in me maag darmen pijn rond me navel heb veel onderzoeken gehad en kunnen niets vinden als ik op me zij lig en ga met me handover me hele boven buik voel ik bulten ook veel steken onder me linkerborststreek ben echt wanhopig slik3 xdaags tramadol 100 mg wie o wie herkend dit.

 29. Hallo!
  Ook ik herken de erg vervelende klachten van maagpijn en uitstraling naar de rug. Bij mij helpen maagzuurremmers met de stof Ranitidine heel goed. De pijn wordt snel verlicht en kan zo weer enkele weken wegblijven. Wellicht een tip voor meer mensen.

 30. Geregeld heb ik maagpijn. Opgezette buik rugpijn en opboeren. Oorzaak is een te langzame spijsvertering. Hiervoor heb ik het medicijn domperidon van de huisarts gekregen. Het versnelt de spijsvertering en dus de lediging van de maag. Het medicijn was vroeger nog bij de drogist te koop. Nu alleen nog op doktersrecept

 31. Eindelijk lees ik eens reacties van mensen die hetzelfde ervaren als ik. Verschrikkelijke maagpijn(lijkt op krampen, geen maagzuur)uitstralend naar rug en kaak. Soms voel ik het al aankomen doordat het vervelende gevoel in de kaak begint. Vanmorgen zelfs wakker geworden van de pijn, gewoon ondraaglijk. Het probleem bij mij is dat ik dat niets kan eten of drinken, want na elke hap of slok kronkel ik van de pijn. Zelfs bij een slok water. Ik durf niet naar arts want ik ben bang voor gastroscopie door eerdere traumatische ervaring hiermee. Wie heeft tips de pijn te verlichten?

 32. Ik heb net dezelfde klachten als Lies. Ook bij mij brengt verhoogd slapen verlichting. Heb deze klachten nu ruim 5 jaar. Onderging 5 jaar geleden alle onderzoeken. Nieta te vinden had nochtans zou gehoopt de helico pylorie bacterie. Toen deze bacterie recent bij mijn dochter werd vastgesteld heb ik me weerom laten test en en weerom negatief. Nu blijkt de test via het bloed maar 80 % betrouwbaar te zijn. Ik wordt er gek van want wil niet nogmaals een endoscopie en gastroscopie laten uitvoeren. De laatste maanden heb ik het gevoel dat lucht sochtends niet weg kan en ik mijn darmen niet volledig kan ledigen. Mijn ontlasting is dun en lichter gekleurd dan vroeger. Soms heb ik snachts ook een hevig hongergevoel. Mijn buik staat ook vaak gezwollen maar oprispen of winden laten lukt me vrijwel niet het is alsof mijn maag en darmen niet meewerken.In de loop van de dag is de pijn meestal veel minder tot nihiel. Maar sochtends ben ik echt een wrak. Herkend iemand dit? Mijn klachten komen het meest overeen met galblaas, pancreas of iscias indien ik me verdiep wordt ik er gen van. Klachten begonnen anderhalf jaar na keizersnede weet niet ofdat het daar
  iets mee kan te maken hebben.

 33. Ik heb sinds de geboorte van mijn zoontje ineens regelmatig (gemiddeld eens in de 2 weken) last van plotselinge maag- en rugkrampen. Meestal in de avond, dan komt het ineens op en lig ik binnen een paar minuten krom van de pijn. Na ongeveer een uurtje moet ik dan ineens enorm overgeven (alsof ik auditie doe voor de exorcist zeg maar) en nadat alles eruit is zakt de pijn langzaam af. Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?

 34. In 2012 een ongelukje gehad, men de auto op zijn kop in een “leegstaande” sloot.
  Had alleen een klein beetje last van mijn nek.
  Naar een Osteopaat gegaan en die heeft dat verholpen.
  In 2013 begon ik last te krijgen van mijn maag en dat straalde door naar mijn rug.(midden/bovenrug)
  Kreeg maagbeschermers mee, meer niet.
  Even later trok ik de pijn niet meer en naar de huisartsenpost geweest die dacht aan spit.
  Weken later geen verbetering.
  Nu….1 fisio, 1 cesartherapie, 1 manueeltherapie,orthopeet, botfoto, botscan, mri verder en heeeeeel veeel pijnstillers weet ik t nog steeds niet.
  Heb zelfs tramadol geslikt! Daar maar gauw mee gestopt!gevaar op de weg,echt!
  Nu slik elke dag een maagbechermer plus 4/5 advil 400 mg of paracetamol 2 van 500 mg.
  Als ik ga slapen dan word ik echt bijna elke nacht wakker rond half 4 met PIJN.
  Soms is het zo frustrerend, en kan ik men draai dan niet vinden, en word daar soms echt emotioneel van.
  Het belemmerd in mijn dagelijkse leven, men werk, man, kinderen.
  T is gewoon zwaar K.U.T.

 35. Sinds een paar maanden heb ik last van maag en rugpijn, alleen begint het eerst hoog in de rug, en pas na een uurtje zeg maar, mijn maag. Dan helpt zelfs diclofinac niet meer tegen de pijn. Het begint altijd in de avond en de volgende dag is het weer weg. Herkent iemand dit?

  Kan maagpijn bij vrouwen ook betekenen dat je last hebt van je hart? Een hartaanval is heel anders bij vrouwen dan bij mannen…

 36. Heb al twee winters last van rugklachten ter hoogte van bh band. Volgens huisarts is het stress, maar dit kan niet want ben ook anderhalf jaar er tussen in klachten vrij geweest.
  Ontlasting wees darmparasieten uit en deze worden niet behandeld want komen heel vaak voor bij mensen en zou niet altijd bij iedereen problemen geven. Sta dus met de rug tegen de muur want parasieten kunnen wel degelijk rugklachten geven. Ga nu op zoek naar een maagbeschermer om ook maagzuur/reflux uit te sluiten. Heb ook vaak jeuk bij mijn tenen en dit maakt dat ik kaas zo min mogelijk eet. Sowieso is er een verband met voedsel . Antibioticum zou ook moeten helpen maar is in Nederland niet specifiek voor parasieten verkrijgbaar dus daar kom ik ook niet verder mee. Een doffe ellende .

 37. ik heb ook een reflux man 44 veel last van mijn rug veremoeidheid wat kan daar toch is aan te doen zijn slik pantapazol nu eerst omeprazol ook nog choresterol tabletje en antidepresiva lexapro esitolopram 10mg ook nog spatisch darm denk of prikkelbaardarm syndroom omdat uit coloscopie niets kwam maar ik wel buikpijn vaak heb maar vooral mijn vraag hoe kom ik van reflux en zere rug branderige rug af met uitstraling naar rechterarm slappe armen en benen

 38. Ik heb al twee dagen helse rugpijn ,met uitstraling naar mijn linkse been, het gaat ook gepaard met pijn aan de maag ,en overgeven zweetbuien en neiging om flauwvallen ( kan mis van de pijn zijn ) de pijn is ondraaglijk in mijn rug en been . Voelt helemaal niet als een hernia .wie weet raad ???

 39. ik heb ook geregeld last/pijn van de maag , die pijn straalt uit tot aan de rug , heb ook al verschillende keren gehad dat ik door de pijn aan mijn maag heb/had moeten overgeven waardoor dit meestal pijnlijker word en niet verlicht verschillende keren warm waterfles tegen maag/rug gedaan helpt maar tijdelijk pijnstiller helpt meestal ook niet en neem voor het eten nexian in voor de maag

 40. Hi ik ben 15 jaar, ik heb een proppende stekende pijn net onder de ribben, ik voelde mij gisterochtend al ziek maar ben gewoon naar buiten geweest.
  Ik lig nu sinds gistermiddag op bed en kan bijna niks eten, ik heb het gevoel alsof ik moet overgeven maar ook weer niet.
  Ik probeer nu een cracker te eten en wat thee te drinken maar ik word er niet goed van!!
  Iemand tips dat ik me beter voel?

 41. Een aantal herkenbare verhalen. Jarenlang last gehad van ‘aanvallen’, zoals ik ze noem. Het gevoel alsof er een steen in je maag zit (boeren kan ik helaas niet), een verkrampt gevoel in de slokdarm. Daarna voel ik mezelf benauwt worden. Ook al ga ik naar buiten, dat gevoel gaat niet weg. Daarna pijn op zowel mijn borstbeen als op mijn ruggenwervel tussen de longen. Mijn hart begint sneller te kloppen en het lijkt wel alsof zich een band steeds strakker om mijn borstkas heen vormt. Alles verkrampt. Een gevoel van paniek overvalt me. Ervaring door de jaren heen heeft geleerd dat ik mij dan rustig moet houden. Ik verwijder strak zittende kleding en ga op bed ademhalingsoefeningen doen (rustig door de neus in en rustig door de mond naar buiten). Voor mij de enige manier om het te laten zakken. Destijds ook onderzoeken gehad: hartfilmpje, longfoto’s, histamine test…. Het leverde allemaal niets op. En toen kwam er een aantal jaren waarin ik er totaal geen last van had en dacht ik dat ik ‘eroverheen gegroeid’ was; tot voor kort. Weer terug naar de huisarts. Op dit moment heb ik een maagzuurremmer (Antagel teva) voor na het eten, omdat de dokter denkt dat ik last heb van reflux. Ik merk wel dat het enigszins verlichting brengt, maar ik voel de ‘symptomen’ (spanning/krampjes op maag en hartstreek) er af en toe doorheen komen. Ik vrees dat het middel bij een ‘aanval’ niet afdoende zal werken. Dat het stress-gerelateerd is geloof ik best, maar het zou fijn zijn om iets in te kunnen nemen om een aanval af te wenden of op z’n minst minder pijnlijk te laten verlopen.

 42. Mensen!Eet brood met pure olijfolie en de symptomen verdwijnen als sneeuw voor de zon.
  Olijfolie bestaat voor ongeveer 70% uit voornamelijk enkelvoudig onverzadigde vetzuren en heeft een hoog gehalte aan vitamine E.
  Onverzadigd vet staat bekend om de gunstige gezondheidseffecten. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol. Op die manier verkleint onverzadigd vet het risico op hart- en vaatziekten.

 43. Sinds 20 jaar heb ik las van soortgelijke klachten en heb diverse onderzoeken gehad in de loop der jaren gisteren met zer zware pijn aanvallen terecht gekomen bij de spoedeisende hulp omdat de morfine injecties bij de huisartsenpost geen verlichting gaven
  Uit echo onderzoeken van de nieren en daarna de galblaas kwamen ze erachter dat ik galstenen van 3 cm doorsnede heb en dit gaf de enorme pijnen waardoor ik ook braken omdat ik misselijk werd van de pijn . Ik kreeg flaute aanvallen en zag alles om me heen als golfjes bewegen
  Binnen kort wordt ik geopereerd en ga ik verder zonder de galblaas . Ik hoop dat daarmee de pijnlklachten van ruim 20 jaar over zullen zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *