Maagpijn Oorzaken

Maagpijn is bij de ene persoon heftiger dan bij de andere persoon. Bij sommige verdwijnt maagpijn uit zichzelf, terwijl bij sommigen medicatie benodigd is. kortom iedereen reageert anders op maagpijn.

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot maagpijn en maagirritatie. Maagpijn is een veel voorkomend symptoom dat bijna iedereen wel eens heeft gehad, een soort pijnlijk gevoel in de buikholte.

Oorzaken van maagpijn die niet ernstig zijn, zijn vaak ophoping van gassen, gevolgen van levensmiddelen waar je maag niet aan gewend is, zoals smeltkaas of voedingsmiddelen met veel vet.
Oorzaken die ernstiger kunnen zijn zoals: Lactose intolerantie kan leiden tot maagpijn en zelfs tot voedselallergie of vedelvergiftiging.

Er zijn een aantal ziekte en aandoeningen die ook kunnen zorgen voor maagpijn:
Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)
Inflammatory Bowel Syndroom (IBS)
Gordelroos
Ziekte van Crohn.

Acute of plotselinge opkomen van maagpijn kan een teken zijn van een ernstige medische aandoening. Een soort blokkade in de darmen, dit vergaat met veel pijn. Een darm infarct, waardoor een ader wordt geblokkeerd. Een verminderde bloedtoevoer naar de darmen, dit kan leiden tot afsterven van de darmen.

vaak is maagpijn een kleine irritatie en gaat binnen een paar uur over. Wanneer de pijn erger blijft of erger wordt, kan het tijd zijn om medische hulp te zoeken bij de huisarts.

4 gedachten over “Maagpijn Oorzaken”

  1. mijn moeder heeft collitus ulcerosa, er is mij verteld dat dit overerfelijk is. de laatste maand heel erge maagpijn precies zo’n driehoekje. mijn moeder dacht dat het iets met mijn darmen te maken had, ik dacht van niet. n bovenstaande gelezen te hebben heb ik toch mijn vraagtekens, kan het met mijn darmen te maken hebben?

  2. Mijn vriend hoor ik elke nacht kreunen van de pijn. Hij slikt dan ook dooooozen maagtabletjes (rennies).als ik vraag of er iets is of dat hij pijn heeft, ontkent hij het meestal. Maar ik word er wel wakker van. Zou het iets te maken kunnen hebben met zijn diabetici en “drankgebruik”?

  3. goedemorgen iedereen begind bij mij met flauwe pijn en moet ik hard op boeren ,niet meer menselijk en wel 20 keer als niet eer is krijg het koud ,die flauwe pijn word soms zo erg dat ik denk nu is telaat zo n pijjn onbeschrijvelijk of ze me met een mes er in steken ,probeer rustig te blijven maar heb ook wel is gehad kon ik e tel pakken en wou ik 112 bellen ,ik heb het al 6jr nu .Ga vandaag de dokter bellen voor afspr voor maag onder zoek ,het moet af gelopen zijn nu !!! wil weten wat ik heb ,heb eerder gehad en zeiden ze je hebt maagzweer en kan je 100 om worden maar pijn moet weg en het op boeren word als maar ergerder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *